PLATSANNONSER

Våren 2022

Moderbolaget Allard Support for Better Life äger bolag i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Irland, Belgien, Kina och USA, alla inriktade på ortopedteknik. Hela koncernen har ca 300 anställda och vi är inne i en spännande tillväxtresa. Vi som jobbar i koncernen brinner för att ge brukarna av våra produkter ett bättre liv, ”Support for Better Life”.

Allard Manufacturing är en del av Allard Group och tillverkningsenhet av ortopedtekniska produkter för Gruppen.  Fokus ligger på utveckling och tillverkning av ortopedtekniska produkter till moderbolaget. Våra ortopedtekniska produkter tillverkas i en toppmodern anläggning som utnyttjar senaste komposit-tillverkningstekniker och utrustning. Allard Manufacturing arbetar med en mängd olika material och har genom åren samlat mycket kompetens både inom kompositmaterial och processteknik. Tillverkningsenheten är belägen i Malmö.  

CAD tekniker – smartFab tillverkning

Vår smartFab enhet är en nysatsning där vi förväntar en snabb och spännande utveckling. Den nya enheten kommer att ta över etablerat utbud av specialanpassade ortoser och successivt bygga ut produktportföljen. Arbetsuppgifterna kommer med stor sannolikhet förändras över tid och du kan vara med och påverka utformningen av tjänster som smartFab kan och ska erbjuda.

Som CAD tekniker på Allard MFG kommer du att hantera beställningsunderlag som rör specialanpassade produkter. Det är viktigt att du snabbt kan bilda dig en uppfattning av beställarens behov och hantera det inskickade underlaget oavsett om det kommer i form av en skanningsfil, måttuppgifter eller som en gipsmodell. Din uppgift blir att förbereda underlaget med hänsyn till såväl anatomi och form som CAM bearbetning. Till din hjälp har du skanner, CAD-mjukvara och olika verktyg för att hantera gipsmodeller.

Det lokala teamet måste vara flexibelt och kunna dela uppgifter mellan varandra och det kommer vara en hög grad av ”hands-on”. Du kommer arbeta nära både CAM tekniker och produktionsledare, ni kommer tillsammans behöva lösa tekniska utmaningar och finna vägar att på ett säkert sätt tillverka specialanpassade produkter. Du kommer också att vara med att färdigställa produkten med eventuella tillbehör och paketering.

Din huvuduppgift blir att hantera beställningsunderlag som rör specialanpassade produkter. Detta kan bl a inkludera

  • Ta emot, bedöma och rensa skanningsfiler direkt från kund
  • Skanna in gipsmodeller i de fall kunden inte själv skannar
  • CAD arbete som förbereder skanningsunderlaget för produktion
  • Bearbeta gipsar så att de kan användas vid produktion
  • Färdigställa produkt efter produktion
  • Var delaktig vid leveransinspektion och kvalitetskontroll

Vem är du ?

  • Vi tror att en lämplig profil är som ortopedingenjör eller ortopedtekniker men det är inget absolut krav för tjänsten.
  • Vi söker dig som har erfarenhet av modellering i någon form av CAD-mjukvara. Troligtvis har du gått någon form av eftergymnasial CAD utbildning t.ex på YH.
  • Vi arbetar med Vorum som är ett system framtaget för ortopedteknik och vanligt förekommande i branschen. Har du någon erfarenhet av detta sedan tidigare så är det en klar merit.

Du måste behärska flytande svenska och engelska i tal & skrift. Vidare måste du ha körkort eftersom det förekommer en del lokala resor.

Då det gäller dina personliga egenskaper vill vi highlighta din förmåga att planera och organisera. Analysera och identifiera utvecklingsmöjligheter är andra förmågor som du besitter. Du tar ett stort ansvar för leveransen och driver själv olika aktiviteter för att nå målen. Du är van vid att följa instruktioner och rutiner och även att förbättra processer.

Som företag kan vi erbjuda våra medarbetare bra förmåner bl.a. har vi avtal om arbetstidsförkortning och eftersom vi har fokus på en hälsosam arbetsplats har vi även generösa friskvårdsbidrag. Tjänstens omfattning är heltid.

Vi är en arbetsplats som präglas av prestigelöshet, viljan att hjälpa varandra samt många skratt. Vi är ett företag som växer och är lönsamma vilket innebär att vi kan erbjuda bra utvecklingsmöjligheter. Din arbetplats kommer att vara på vår produktionsavdelning i Malmö.

Sök tjänsten via länken nedan:

https://emp.jobylon.com/jobs/129300-allard-support-manufacturing-cad-tekniker-smartfab-tillverkning/

Sista ansökningsdag senast 2022-05-22